четвер, 17 червня 2021 р.

"Бібліотекар та сучасність: пошук формули успіху"

16-17 червня Публічна бібліотека організувала та провела цикл індивідуальних практикумів. На перший план було винесено робочі питання, а саме, як правильно вести щоденник роботи, разом розібрали основні розділи щоденника і записи, які щодня записуються в ньому.

Не менш важливим питанням в роботі усіх бібліотек є ведення алфавітного каталогу. За допомогою проектора і практичного описування нагадали та засвоїли бібліографічний опис. 

Цікавою та жвавою була лекція на тему: "Від творчих пошуків до творчих здобутків", під час якої особливо акцентували свою увагу на креативності. Ознайомилися з чинниками, які впливають на креативність бібліотечних закладів та бар'єрами креативності. Фахівцям бібліотек наголосили, що потрібно шукати нові форми підтримки високих цінностей, які відповідатимуть соціальним умовам, що змінюються. Адже, є чинники креативності, які залежать цілком від бібліотекаря.

Під час наради усі учасники пройшли тест на самооцінку та почули побажання, щоб рівень самооцінки бібліотекарів співпадав з оцінкою їхньої роботи у суспільстві.

Цікавим фіналом практикумів було практичне завдання "Роль бібліотек в місцевому розвитку Любешівської громади", під час якого усі працівники були поділені на три групи, які готували плакати, де висвітлювали свої роздуми по чотирьох позиціях: - проблеми, з якими стикаються в бібліотеці, як працівники, так і читачі; - шляхи їх вирішення; - презентація власних ідей розвитку та змін бібліотеки; - план наступних кроків, що сприятимуть досягненню цілей розвитку бібліотек та відповідатимуть на зазначені виклики.




















































Немає коментарів:

Дописати коментар