неділю, 23 лютого 2020 р.

Мовна подорож на тему: "Розцвітай же, рідна мово!"



Сьогодні, 21 лютого, до Міжнародного дня мови, бібліотекар філії с. Великий Курінь - Любов Самсонівна Горщар, разом із бібліотекарем ЗЗСО "Великокурінський ліцей" - Галиною Іванівною Кундік, вчителем української мови та літератури - Людмилою Михайлівною Шевчук і учнями, організували мовну подорож на тему: "Розцвітай же, рідна мово!"
Діти із захопленням переглянули відео-презентацію, слухали легенду про українську мову, дізналися маловідомі факти про неї. А потім здійснили невеличкий екскурс в історію української мови, співали пісні, читали гуморески, розказували вірші про мову, прислів'я, крилаті вислови, що утверджують рідну мову, як творця духовного відродження української нації.
Бібліотекарі звернули увагу на книжкову виставку, на якій експонувалося розмаїття мовознавчих видань, словників, довідників, збірників, які присвячені рідній мові.
Захід пройшов цікаво, змістовно, захопливо і корисно, пронизаний любов'ю до рідного слова, мови, бо рідна мова, як пісня, дорога і близька, дає наснагу і силу. 
А на закінчення заходу всі подякували один одному  і підтвердили: "Мова - душа народу!"






Немає коментарів:

Дописати коментар